GYIK


 • Miért van ennyi féle barnító? Miben különbözik a színük?

  Azért van ennyi fajta barnító, hogy mindenki megtalálhassa a saját bőrének megfelelő tónusú és árnyalatú barnító terméket.
  Minden barnító családnak van ún. alap színe (bázis szín) és egy sötétebb, általában hab állagú barnító.
  A Pro Tannél az Overnight Competition Color az alapszín.

  A sötétebb színeknél a Pro Tannek van a legnagyobb választéka:
  Bikini-, Physique-,Bodybuilder Bronze Mousse. Ez a három hab állagú barnító nagyon sötét, akár egy réteg felkenése után is és a felvitel utáni 6 órában még 30-50%-al sötétedik. A nevük csak egy ajánlás, nem kötelező a termék nevének megfelelő kategóriában használni őket, tehát egy Physique versenyző is használhat Bodybuilder Bronze Mousset vagy akár Bikini Bronze Mousse-t.

 • Mivel a leghatékonyabb a barnítót felvinni a bőrre?

  A Pro Tan esetében a termék oldalához van rögzítve egy nagyobb applikátor kesztyű. Erre rányomva vagy ráfújva a barnítót, felvihetjük azt a testre.
  Gyakorlatiasabb és gyorsabb megoldás az, ha a flakon tartalmát(A hab állagú barnítók is kiönthetők!!) kiöntjük egy edénybe és vagy a kesztyűt óvatosan belemártva, vagy egy kisebb festőhengert belemártva(majd kinyomkodva a nagyját) visszük föl a barnítót, akár pillanatok alatt. 
  A bőrre permetezve nem lesz gazdaságos az anyagfelhasználás, mert rengeteg festék a földön fog landolni.

 • Elég csak a competition color?

  Kreol bőr esetében igen, vagy ha valakinek vagy egy viszonylag barna alap színe. A competition colorral is el lehet érni a kívánt színt, ez esetben a termék használatát 2 nappal a verseny előtti este kell kezdeni.
  Az első vastag réteget a verseny előtti nap reggelén fürödjük le, majd aznap már ne zuhanyozzunk. Vigyünk még föl további 2-3 réteget, kellő időt hagyva az aplikációk között! (Minimum 3 óra)
  A verseny reggelén még felvihetünk egy vékony, frissítő réteget, ami meg fogja adni a kellő színt, azonban az így elért szín nem lesz elegendő egy testépítő kategóriához. Bikini fitnesz vagy Men’s Physique kategóriához viszont elégséges.

 • Kell alapszínnek az overnight competition color, ha mousse-t is felkenünk?

  Igen. Nem árt ha normál esetben a verseny előtti napon felviszünk 2 réteg competition colort, majd a verseny reggelén használunk 1 rétegben valamely Bronze Mousse-t.

 • Honnan tudjam melyik barnító való nekem?

  A bronze mousse-ok megnevezései kellő iránymutatást adnak, azonban nem feltétlenül szükséges ennek alapján eljárni. Egy men’s physiques versenyző is használhat Bikini Bronze Mousse-t. Annyit tudni kell, hogy a Body Builder Mousse a legsötétebb barnító, míg a másik kettő világosabb picit, de még azok is kellően sötétek utolsó rétegként használva, bármely kategóriához.

 • Kiválthat allergiás reakciókat a barnító?

  Igen. Előfordul minden barnító terméknél, hogy pl. a DHA-ra allergiás valaki, ami az egyik fő összetevője az ilyen jellegű termékeknek. Annyit tudunk tanácsolni, hogy a legelső használat alkalmával csak egy kisebb területen kenjük föl a barnítót először, majd kis idő elteltével, ha nem mutatkozik allergiás reakció, akkor folytathatjuk az aplikációt.

 • Mire használjuk a Quick Bronzet?

  A Quick Bronze egy olyan kemény állagú gél, mely tartalmaz némi barna színt. 2-3 réteg Overnight Competition Color után ajánlott felvinni vékonyan a bőrre, a színpadra lépés előtt fél órával, ami így akár 20%-ot is sötétít a barna tónuson. További színpad előtti olajozás már nem szükséges a termék használata esetén.

 • Elég magában felkenni a Quick Bronzet?

  Nem. A Quick Bronze nem Dream Tan. Ha nincs „alatta” 2-3 réteg Competition Color, akkor a szín halvány lesz és nagyon csillogó.

 • Hogy használjuk a Hot Stuff-ot?

  A színpadra lépés előtti bemelegítés során(kb fél órával a színpadi fellépés előtt.) érdemes használni, azokra a területekre, ahol nagyobb vérbőséget vagy erezettséget akarunk elérni.

 • Hány réteg az ideális a különböző barnítókból?

  A Competition Colorból általában 2 réteg elegendő, a Bronze Mousse-okból pedig a verseny reggelén 1 réteg.

 • Mikor kell elkezdeni a barnítást?

  Ha nagyon fehér bőrűek vagyunk, akkor már 2 nappal előtte el lehet kezdeni, amit nyugodtan le lehet fürödni utána.
  Sokan a verseny előtti napon kezdik el az alapszín felaplikálását, de ha helyszíni barnítást választasz, akkor elég a barnító csapatra bízni magad. Ez esetben is érkezhetsz a barnításra alapszínnel – az nem lesz hátrány, sőt, hisz szebb szín érhető el a helyszínen így.

 • Mikor vigyük föl az utolsó réteg barnítót?

  A verseny reggelén, lehetőleg korán, 1 réteg Bronze Mousse-t vagy Competition Color – Bronze Mousse keveréket, fele-fele arányban.

 • Mikor és hogyan szőrtelenítsünk?

  A férfiak 2-3 nappal előtte, hisz a szőrnövekedést esetükben gyorsabb. A Hair Away nevű termékünk tökéletes erre a célra, de ha erősebb szőrzettel rendelkezünk, akkor a biztonsági pengés borotvát használjunk. Azonban nehogy felsértsük a bőrt és lehetőleg kerüljük el a bőrirritációt.
  A gyantázás TILOS, hisz a bőr felső hámrétegét le tudja „tépni”, ami foltos barnítást fog eredményezni.
  A nők esetében a Hair Away, ami a legkényelmesebb megoldást nyújtja, akár 1-2 héttel a verseny előtt szőrtelenítve.

 • Mikor kezdjük el a bőrradírozást és hányszor radírozzuk le magunkat a versenyig?

  A verseny hetében elég elkezdeni a Get Buffed nevű termék használatát.
  A Himalája só és egyéb durva szemcséjű házi praktikák(pl.: kávézacc, barna cukor), vagy olcsó, bőrradír használata SZIGORÚAN TILOS!
  A nagy szemcse apró karcolásokat okoz a felső hámrétegen, ami a barnítás után szembe tűnő lesz! A só pedig túlontúl kiszárítja a bőrt és hámlásnak indulhat, ami ugyancsak nem szerencsés.
  A Get Buffed ezzel szemben nagyon apró de mégis erős szemcséinek köszönhetően tökéletes megoldás a bőrradírozásra, nem csak a verseny előtti időkben, hanem a mindennapokban is.

 • Miért kell bőrradírozni?

  Mert ha nem radírozunk, akkor a bőr legfelső, elhalt hámrétegének tetején visszamarad a barnító, mivel ott az egészséges bőr pórusai nem képesek megfelelően felszívni a barnító folyadékot. Ha nem radírozunk foltos lesz a barnítás.

 • Van olyan terület, ahol erőteljesebben kell bőrradírozni?

  Igen van. Ezek a hajlatok, a kar belső része és a váll, illetve a dekoltázs.

 • Miért zöldülhet be a barnító a hajlatoknál?

  A Pro Tan barnítói nem zöldülnek, csak a Jan Tana. A Pro Tan barnítói tartalmaznak egy olyan komponenst, ami akár savas kémhatású bőrön sem színeződnek el zöldes árnyalatúra.

 • Meddig használhatok testápolót verseny előtt?

  Azon a napon, amikor a legelső réteg barnító felkerül a bőrre, már ne használjunk testápolót.

 • Mit tegyek, hogy két verseny között ne kopjon csúnyán a barnító és ne legyen foltos a következő barnításnál?

  Ha 1 hét van a két verseny között, akkor ne használjunk se bőrradírt, sem pedig radírozó kesztyűt. Azon a héten langyos vízzel zuhanyozzunk, ne használjunk testápolót és szemcsés tusfürdőt vagy érdesebb fürdő szivacsot. A fürdéshez vagy zuhanyzáshoz a legjobb az, ha a tenyerünket használjuk és a törölközővel felitatjuk a nedvességet a bőrünkről, nem pedig dörzsöljük. Ez az időszak kritikus – nagyon vigyázni kell az első versenyünkön kapott színre. A helyszíni barnításon kapott szín azonban teljesen lemosható és ritkán hagy foltot. Ez inkább akkor áll fent, ha otthon, saját magunkat barnítottuk.
  A két verseny között ne használjunk testápolót sem, maximum egy alkalommal a verseny utáni nap reggelén.

  Ha 2 hét van a versenyek között, akkor az első verseny után intenzíven, 2-3 napon át, napi 2x testápolózzunk, mert ezzel fel tudjuk lazítani a bőr fölső hámrétegét, így hatékonyabban és gyorsabban tudjuk leradírozni a bőrünkön maradt barnítót. (A test áztatása is hatásos ilyenkor.)
  2 hét elegendő ahhoz, hogy „újjászülessen” a bőrünk és teljes testradírozást végezzünk.

 • Mit tegyek ha két napos a verseny és mindkét napon színpadra lépek?

  Az első verseny nap után fürödjünk le langyos vízzel, szappan és tusfürdő nélkül. A törölközővel csak itassuk fel a bőrünkről a nedvességet és vigyázzunk, hogy ne sértsük fel, a már a fölső rétegekbe beivódott barnítót.
  A verseny reggelén egy mix-el(Competition Color – Bronze Mousse 50-50%) frissítsük fel a színt. Általában 1 réteg elegendő ehhez a művelethez.

 • Mi a spraytanning menete?

  Először oldalunkon jegyezzetek elő.
  http://www.versenybarnitas.hu/elojegyzes

  A verseny hetében Facebook oldalunkon tesszük közzé, hogy milyen barnítási blokkok kerültek kialakításra.
  A barnító sátrakat általában a színpadi rész mögött(backstage) helyezzük el. A sátrunknál jelentkezve keressétek Garyt vagy Zitát, akik a barnító csapatot vezetik általában.
  Ide már a fellépő ruhákkal gyertek és lehetőleg lenge, vagy bő öltözetben.
  A barnítás meztelen történik, de biztosítunk a fiúknak és a lányoknak is barnító fehérneműket.
  A barnítás megkezdése előtt a lányok kérhetnek hajgumit, hajcsatot, hajsapkát, valamint biztosítunk DHA blokkoló krémet a körmökre és talp papírt, amire lehet állni, amíg a barnítás tart.
  A folyamat maga 15 perces, ami után szintén 10-15 perces száradási idő van.
  A száradást ún. száradó sátrakban végezzük, ventillátorok segítségével, ahová a barnítást végző kolleginák átirányítják a versenyzőt.
  A száradó sátorba már érdemes vinni a fellépő ruhát, hisz miután a bőr beszívta a barnítót, fel lehet venni a bikinit vagy a póznadrágot/shortot.

 • Csak lányok barnítanak?

  Igen. Csak lány kollégákkal dolgozunk együtt a barnításban. A versenyző hölgyek, a lányok előtt nem kell feszélyezve érezzék magukat, a férfi versenyzők pedig általában nem szégyenlősek.

 • Ruhában vagy a nélkül történik a barnítás?

  A barnítást meztelen végezzük, azonban mindkét nemnek biztosítunk barnító fehérneműt, aminek használata nem kötelező.

 • Kapunk időpontot a barnításra?

  Azokon a versenyeken, ahol előző nap van a regisztráció, adunk időpontokat. Ahol aznap reggeli regisztráció van, ott barnító blokkokat szoktunk kiírni a hivatalos FB oldalunkra. Ekkor általában 1 órás idő intervallumokat adunk meg a különböző kategóriákban versenyzőknek és érkezési sorrendben történik a barnítás.